Populäraste hunden i Melbourne

Australien är stort, med massvis av hundar såväl som människor. I större städer som Melbourne, Sydney och Perth är variationen stor när det gäller favorithundraser, precis som i resten av landet. Just i Melbourne är det utan tvekan malteserkorsningar som är högst upp på listan. Den här charmiga, vackra rasen kan kombineras med massor av olika andra raser, som alla framhäver malteserns bästa sidor. Detta är något som Melbourne-borna lyckats räkna ut och verkligen ta vara på. Det är svårt att inte älska maltesern, oavsett vilka andra hundraser som den korsas med.

Melbourne har hittat sin favorit

Så vad är det som gör malteserkorsningar så populära? Den renrasiga maltesern är den fjärde mest populära rasen i Melbourne, men hos korsningarna finns bland annat även shih tzu och olika terrierraser, som till exempel yorkshireterrier. Kanske är det kombinationen av de olika rasernas personlighetsdrag och utseenden som gör malteserkorsningar som de flesta blandraser, så unika och älskvärda. En blandras går det aldrig riktigt att förutse hur den kommer bli, men med malteserns lugna, vänliga temperament och orädda personlighet blir de flesta kombinationer sannerligen en succé.

Melbourne är en stor stad, vilket också är en av faktorerna som bidrar till att just malteserkorsningen blivit så populär. Oavsett raskombination så blir dessa korsningar inte särskilt stora och har inte så mycket behov av motion, vilket gör dem utmärkta för lägenhetsboende. En stor trädgård krävs med andra ord inte för att göra denna hund nöjd, och ett par promenader om dagen och lek inomhus brukar räcka gott och väl. I en stad där det finns ont om plats är detta värdefullt.

Melbourne älskar malteserblandningar

Malteserns fina sidor

Det är svårt att inte bli helt förälskad i en malteser, med alla deras underbara egenskaper. Kombinerad med andra, liknande raser i samma storlek får man ofta ett riktigt bra resultat. En vanlig missuppfattning är att små hundar är skälliga och jobbiga, men detta är inte fallet med en lycklig, väl stimulerad hund. I en storstad med lägenhetsboende är det inte särskilt idealt att ha en gapig, högljudd hund – ännu en anledning till att maltesern passar så bra i Melbourne.

Ett annat stort plus, oavsett var man bor är att slippa hår överallt. En malteser fäller inte särskilt mycket, vilket gör den både allergivänlig och lättare att ha i ett litet hem som en lägenhet. Även kombinerad med andra raser bibehålls denna egenskap till stor del, med mjuk, härlig päls som hålls fin och silkeslen så länge den borstas varje dag. Med en hund som är så lättskött och enkel i sin pälsvård är det inte konstigt att Melbourne välkomnat malteserkorsningar med öppna armar.

En perfekt storstadshund

Oavsett om det är de olika raskombinationerna som tilltalar, den lättskötta pälsen, eller det lugna, tysta temperamentet som gör denna typ av hund så bra för lägenhetsboende, så råder inget tvivel om att Melbourne har hittat sin favorit. Med sina pigga ögon och charmiga personlighet har malteserns bästa egenskaper bevarats och kombinerats med andra hundar. Maltesern har verkligen kunnat ta denna stad med storm, och detta ser inte ut att förändras någon gång snart. Malteserkorsningen, i alla dess varianter, är där för att stanna.